Hristos: Ce s-a întâmplat după ce a murit pe cruce

Ce s-a întâmplat după ce Hristos și-a încredințat sufletul în mâinile Tatălui Său. 

După ce a murit, Iisus Hristos a fost dat jos de pe cruce de către Iosif din Arimateea și Nicolae din Damasc, doi dintre ucenicii săi. 
Ei au înfășurat trupul său într-o pânză curată și l-au pus într-un mormânt nou, săpat în stâncă. Mormântul a fost sigilat cu o piatră mare și păzit de soldați romani. 

„După ce a murit Iisus, Iosif din Arimateea, care era un ucenic al Lui, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a cerut lui Pilat să-i dea trupul lui Iisus. Şi Pilat a îngăduit. Aşa că el a venit şi a luat trupul lui Iisus. (Ioan 19:38)

Acesta este un fragment din Evanghelia după Ioan, care relatează cum Iosif din Arimateea a cerut permisiunea lui Pilat să îngroape trupul lui Iisus după răstignire.

Iosif din Arimateea era un membru bogat și influent al Sinedriului, adică a consiliului suprem al iudeilor, dar era și un credincios secret al lui Iisus.

El a avut curajul să se ducă la Pilat și să ceară trupul lui Iisus pentru a-l îngropa cu demnitate într-un mormânt nou, pe care îl pregătise pentru el însuși.

Acest gest de iubire și de respect față de Iisus a fost apreciat de Biserica creștină, care îl cinstește pe Iosif din Arimateea ca pe un sfânt.

Isus a coborât în Iad

Hristos nu a rămas în mormânt, ci a coborât în iad, unde se aflau sufletele celor care au murit înaintea Lui. Acolo, El le-a adus vestea cea bună a mântuirii și i-a eliberat din robia morții și a diavolului. 

Printre cei pe care i-a scos din iad s-au numărat și strămoșii Săi după trup, ca Adam și Eva, Avraam și David, care au crezut în promisiunea lui Dumnezeu. 

Această minune este mărturisită și în Crezul pe care îl rostim la fiecare slujbă: „A pătimit sub Ponțiu Pilat, s-a răstignit, a murit și s-a îngropat: s-a coborât în iad, a treia zi a înviat din morți”. 

Prin această coborâre în iad, Hristos a arătat că dragostea Sa pentru oameni nu cunoaște limite și că El este mai puternic decât moartea și decât vrăjmașul sufletelor noastre. 





Mulțumesc pentru vizită și pentru că ai citit până la capăt. 
Apreciez că ești un om bun. 

Cărțile mele sunt disponibile online și dacă te adresezi unei librării, librarul poate comanda cartea dorită de tine. Acest lucru este valabil pentru orice carte publicată vreodată, nu doar pentru ale mele.

😊 Dacă ești interesat, aici ai linkuri directe la cărțile mele 📖: 
📷 Credit fotografii: PngTree 
🎥 Credit audio, videouri: Pixabay.com 

🤝Disclaimer: Unele dintre linkurile de mai sus pot fi linkuri de afiliat. Acest lucru înseamnă că dacă faci o achiziție prin aceste linkuri, eu voi primi un mic comision fără niciun cost suplimentar pentru tine. 
🙏Mulțumesc pentru sprijinul și înțelegerea ta.

Domnul să te binecuvânteze și să aibă în paza Lui în orice moment. 
desen isus zambind cruce si inima

Hai și pe platformele și rețelele sociale dedicate acestor mesaje creștine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îți mulțumesc că vrei să-ți spui părerea creștinească. 🕊️
Mă bucur că ți-a plăcut ceea ce ai citit. 🙌
Mi-a luat mult timp și efort să-mi organizez gândurile și să le exprim într-un mod cât de cât coerent. 😌
Domnul să te aibă mereu în pază! 🙌